Ordningsregler

Våra ordningsregler

För allas trivsel så har vi satt ihop några enkla förhållningsregler som ni hittar här nedan.


Allmäna utrymmen

Trapphus, entréer och källare skall hållas fria från cyklar, mopeder, barnvagnar med mera. Detta är för att räddningstjänsten, tidningsbudet samt städpersonalen skall kunna komma fram. Det är även viktigt att du som hyresgäst inte ställer saker i källaren, då denna ofta används som utrymningsväg, brandrisken och för framkomlighet.

För allas trivsel är det ävenförbjudetatt röka i samtliga allmäna utrymmen i de fastigheter som vi förvaltar.


Tvättstugor

Tänk på att städa efter dig då du varit i tvättstugan. En grundregel är att lämna tvättstugan i det skick som du själv velat finna den.

Före/Efter varje pass bör du rengöra filtret i torktumlaren då torktumlarens effekt försämras ifall det ligger ludd kvar i maskinen.


Grillning

Grillning med öppen eld är ej tillåtet på balkonger. Detta är på grund av den brandrisk som grillningen medför.

Ifall fastigheten har innegård har du möjlighet att använda grill på innergården så länge som röken ej tar sig in i en grannes lägenhet. Det är även tillåtet att använda elgrill på balkonger och uteplatser.


Störningar

Då du bor i ett hyreshus är det viktigt att du håller en ljudnivå som inte stör dina grannar. Tänk på att TV, radio och musikinstrument som är underhållning för dig även kan störa dina grannar. I ett hyreshus är det aldrig okej att störa sina grannar. Det skall vara tyst efter kl. 23.00.

En hyresgäst som står för upprepade konstaterade störningar riskerar att bli uppsagd.